понеділок, 16 травня 2016 р.

Щодо функціонування дитячого садка в с. Українське


18 квітня, під час засідання постійних комісій Лозівскої районної ради, я порушив питання подальшого функціонування дитячого садку в с. Українске (колишнє – Петрівське) Орільської селищної ради Лозівського району. Справа в тому, що депутати прийняли рішення про ліквідацію Петрівського НВК, подальша робота якого, нажаль, не була можливою у зв’язку із малою кількістю учнів, які відвідували цей заклад. Підлягає ліквідації і дитячий садок, як частина цього НВК. Але, в березні 2016 року до районної партійної організації «ВО «Батьківщина» звернулися представники батьківського комітету та депутати селищної ради, які прохали сприяння у збереженні дитячого садку. Вони запевняють, що кількість дітей, які відвідують садок становить приблизне ту кількість, на яку і розрахований цей навчальний заклад, а у зв’язку із збільшенням новонароджених дітей, можна прогнозувати збільшення кількості відвідувачів дитсадка.
Управління освіти райдержадміністрації повідомило про закриття дитсадку у вересні 2016 року та рекомендувало возити дітей до смт Орілька. Проте, автобуси не оснащенні відповідним обладнанням. Одразу написав депутатські звернення до райради та райдержадміністрації.
Під час постійних комісій отримав відповіді представників райдержадміністрації на поставлені мною питання, зокрема – дитячий садок відвідує не 15, а в кращому випадку 5-7 дітей, вихователі не мають достатнього кваліфікаційного рівня (диво – до того ті ж самі особи його мали). Батьки ж, з якими спілкуюся постійно, заперечують ці пояснення.
Головною проблемою є те, що за інформацією управління освіти, витрати на дитсадок перевищують витрати в інших дитсадках району. Але чи була проведена робота з пошуків мінімізації цих витрат?! Висловив думку, що питання потребує докладного вивчення. Заклад легко закрити, а ось відродити через роки буде достатньо важко. До цієї роботи необхідно залучити депутатів районної ради, селищної ради, представників управління освіти та батьківського комітету. 19 квітня зробив депутатський запит про створення Робочої групи з вирішення питання подальшого функціонування дитсадка. 20 квітня депутати Лозівської районної ради мій запити підтримали.
Будемо працювати!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар