середа, 17 серпня 2016 р.

Зустріч з виборцями: смт Краснопавлівка


До мене, як до депутата Лозівської районної ради від «ВО «Батьківщина», звернулися жителі вказаного будинку з проханням вивчити питання і проінформувати їх про встановлений лічильник на газ. У людей не було жодної інформації щодо нього. Більшість з них вимагали його зняття. Я вже писав про низку листів та зустрічей. Питання виявилося зовсім не однозначним. Дійсно, раніше уряд обіцяв встановити індивідуальні лічильники. Проте, згодом це рішення було відмінено. Законодавство ж не акцентує які саме лічильники повинні бути встановлені за державний кошт – індивідуальні чи прибудинкові. В той же самий час, держава зобов’язує до 2018 року встановити лічильники на усі багатоквартирні будинки. А індивідуальні лічильники, у разі бажання, власники квартир можуть встановлювати за свої кошти. А це біля 4000-4500 грн. Звичайно, у наш час далеко не всі мешканці селища можуть собі це дозволити. Крім того, люди стурбовані тим, що при встановленні даного лічильника доведеться платити більше ніж до цього. Точно встановити так це чи ні наразі, без моніторинга платіжок, не можна. Треба дочекатися рахунків. Але, як стверджують ці та інші спеціалісти (зізнаюся, мені про це казала і люди так би мовити з іншого боку від ПАТ «Харківгаз» та влади) можна прогнозувати деяке зменшення суми рахунку. Проте постає інше питання – деякі люди будуть мінімізовувати споживання, а деякі ні, при цьому сума витрат на кожного мешканця буде загальною. 

Саме ці запитання були найбільш популярними під час зустрічі. Звичайно, вони мало стосувалися саме роботи філії ПАТ «Харківгаз», а скоріш роботи Уряду та Верховної Ради України. Тому я запропонував відділяти «мух від котлет» і сконцентруватися саме на тих питаннях, які стосуються функціонування даного лічильника і роботи ПАТ "Харківгаз". А їх було чимало.
На деякі питання були дані вичерпні відповіді. На деякі, ні. Нажаль, відповідь не була надана щодо дати підключення лічильника, а також графіку встановлення лічильників по селищу. Проте, дали свій телефон і пообіцяли відповісти на усі питання вже на місці. 
Не дивлячись на те, що люди не отримали одразу відповіді на усі поставленні питання, вважаю, що подібні зустрічі є вкрай важливими. І те, що ПАТ «Харківгаз» відгукнувся на це запрошення, а участь у зустрічі взяли представники райдержадміністрації, райради, селищної ради – також можна лише вітати. Люди повинні володіти інформацією з перших рук!
Що ж до питань, які люди порушували по відношенню до центральної влади, ми також не залишимо без уваги. Фіксуємо усі поставленні питання і разом з мешканцями визначаємо шляхи подальших дій.

Немає коментарів:

Дописати коментар