понеділок, 22 серпня 2016 р.

Мор риби



22 серпня 2016 року, за ініціативи лозівського волонтера і громадського активіста Вадима Яцини здійснили подорож до Орільського водосховища. На жаль, привід був не радісним – мор риби. За результатом огляду зробив ряд депутатських звернень – голові Лозівської райдержадміністрації С.Г. Красноперову, голові Лозівської райради В.М. Лаптєву. Надіслав лист з проханням посприяти у вирішенні даного питання депутату Харківської обласної ради, голові депутатської фракції «ВО «Батьківщина» в облраді А.І. Шевчуку.

Депутат Лозівської міської ради від "ВО "Батьківщина" Сергій Беседа готує відповідне звернення Лозівському міському голові С.В. Зеленському.
З тексту зверенння - До мене, як до депутата Лозівської районної ради, звернулися громадяни України з інформацією щодо мору риби на каналі «Дніпро – Донбас», в районі 10,11 насосних станцій (Орільське водосховище, ділянка каналу), який був зафіксований 20 серпня 2016 року. Крім того, повідомлялося, що два тижні тому була помітна активізація процесів «цвітіння води».
22 серпня 2016 року я відвідав вказану ділянку каналу «Дніпро – Донбас». Візуально було помітне забруднення води та велика кількість гнилої риби. Проте можна припустити, що більша її частина осіла на дно.
Як відомо, незабаром очікується «прокачування води». У зв’язку із цим викликає занепокоєння те, що забруднена вода може дістатися до Краснопавлівського водосховища, а отже і до споживачів м. Харків, м. Лозова і Лозівського району.

Більше фото - ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар